Werkgeheugentraining

Je werkgeheugen zorgt voor de organisatie van de informatiestromen

Het trainen van het werkgeheugen kan het concentratievermogen verbeteren. De BCB Werkgeheugentraining is onder begeleiding van een coach en speciaal ontworpen voor kinderen met concentratieproblemen, ADD, ADHD en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Ons werkgeheugen verwijst naar een systeem van de hersenen dat zorgt voor tijdelijke opslag en verwerking van informatie die nodig is voor complexe cognitieve taken. Je zou dus kunnen zeggen dat het werkgeheugen een soort tijdelijke opslag voor informatie is. Hier wordt de stroom van informaties die dagelijks bij ons binnenkomt gereed gemaakt voor verwerking in de hersenen. Het werkgeheugen helpt de hersenen te bepalen wat nú relevant is, wat later nog nodig kan zijn en wat er meteen al overboord kan. Dat maakt het werkgeheugen onmisbaar voor de organisatie van kennis. Het maakt de kennis beschikbaar en bereikbaar voor nu en later en is dus zeer belangrijk bij het presteren op school, of in het verdere leven van ieder kind.

Het werkgeheugen is een belangrijk onderdeel van de hersenen. Met behulp van een BCB Werkgeheugentraining kan het bereik van het werkgeheugen worden vergroot. Je kunt:

  • je beter concentreren;
  • gestructureerd te werk gaan;
  • beter het overzicht bewaren;
  • belangrijke informatie beter onthouden; en
  • beter in staat zijn om afleidingen te negeren.

Werkwijze

De basistraining bestaat uit 9 sessies in de praktijk en toegang tot het online-trainingsprogramma gedurende de training, zodat u thuis de online training kunt volgen. Een sessie duurt 45 minuten. We werken 30 minuten aan de training. De rest van de tijd werken we aan taakaanpak en/of concentratie.

Ik geef de werkgeheugentraining in mijn praktijk in Zeist.

Tarieven

  • Vrijblijvend telefonisch informatie- en kennismakingsgesprek: gratis
  • Trainingsprogramma van 9 individuele sessies bedraagt € 310,-
    Dit is inclusief de kosten voor het gebruik van het bijbehorende online trainingsprogramma.