Remedial teaching

Remedial teachingSommige kinderen komen niet goed mee met de rest van de klas. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het kind ADHD of dyslexie heeft. Maar dit kan ook gebeuren zonder specifieke reden.

Wanneer kinderen moeite hebben met de leerstof op de basisschool, is tijdige hulp op maat noodzakelijk om een onnodige achterstand niet groter te laten worden. Want, wanneer leerproblemen vroegtijdig worden gesignaleerd kan remedial teaching of pedagogische ondersteuning de oplossing zijn.

Mijn hulp is afgestemd op de specifieke hulpvraag van het kind en richt zich voornamelijk op het leerproces, met daarbij een positieve benadering als uitgangspunt! Daarnaast besteden we aandacht aan de taakaanpak, concentratie en werkhouding.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Werkwijze

Na een intake en eventueel afname van een aantal testen, stellen we samen een behandelplan op. In dit behandelplan staan duidelijke doelen beschreven. Daar gaan we individueel, 1x per week, 55 minuten aan werken in een rustige en ontspannen omgeving. Na een vooraf bepaalde periode (meestal 8 weken) bespreken we de vooruitgang.

Ik werk vanuit mijn praktijk in Zeist, maar indien nodig ook op scholen wanneer daar een aanvraag voor is.

Tarieven

  • Intake: € 35,-
  • Remedial teaching: € 45,- per sessie

De prijzen zijn inclusief de benodigde testen.