Over Jolien

Ik ben Jolien Bijvank. Ik ben leerkracht, remedial teacher, pedagoog en gecertificeerd trainer. Ik sta zelf ook nog voor de klas en heb daarbij mijn eigen praktijk – Bij Jolien – waarin ik trainingen geef aan leerlingen, leerkrachten en begeleiders in BSO’s en de kinderdagopvang.

Na een aantal jaar mede-eigenaar geweest te zijn van een praktijk voor bijlessen en trainingen voor kinderen op de basisschool (De Juffies Utrecht), vond ik het tijd om verder te gaan met mijn eigen praktijk.

Het mooiste van mijn vak is dat ik kinderen enorm zie groeien van de juiste aandacht. Als remedial teacher en trainer zet ik mij in om deze gerichte aandacht aan ieder kind te geven. Ik vind het elke keer weer bijzonder om te zien hoeveel een kind kan ontwikkelen met de juiste specialistische hulp.

Via ‘Bij Jolien’ maak ik dat mogelijk:
Een optimale ontwikkeling van ieder kind

Klik hier om meer te lezen over mijn visie

Mijn visie

Als leerkracht en onderwijsprofessional vind ik het essentieel dat kinderen ook buiten de schoolbanken en computerschermpjes leren. Het cognitieve leren is een groot onderdeel van de basisschool en zeker niet onbelangrijk! Maar buiten is veel te zien, te ruiken, te voelen en bovenal te ontdekken. Veel meer dan een kind doet van achter een tablet, laptop of telefoon. Daarbij is het in onze snelle kennismaatschappij voor kinderen lastig om de juiste informatie te filteren uit de enorme hoeveelheid informatie die zij dagelijks aangeboden krijgen. Dit filteren leer je onder andere door zelf te ontdekken wat relevant voor jou is: Ontdekkend leren!

Persoonlijk vind ik het noodzakelijk dat kinderen op verschillende manieren leren. Leren door te ontdekken en te doen. Hierin zoek ik altijd naar een fijne balans. Leren met je hoofd, maar ook met je handen en je gevoel.

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen unieke leerstijl. De kunst is om uit te vinden wat het beste werkt.