Buitenlokaal

In het buitenlokaal geven we trainingen die zijn bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs. Deze trainingen gaan over het inpassen van buitenonderwijs in het dagelijkse curriculum, zoals rekenen, spelling en taal.

Uit veel onderzoeken is gebleken dat buiten leren een positieve invloed heeft op kinderen. Dat loopt uiteen van gezondheidsvoordelen, tot het beter opnemen van de lesstof. Kinderen onthouden beter als ze wereld zelf mogen ontdekken. Dit doen ze dan met al hun zintuigen tegelijkertijd.

Buiten zijn kinderen in beweging. Ze ruiken, voelen en leren zodoende op een speelse manier. En hoewel het in Scandinavië al veel gebeurt, is les in de buitenlucht in het basisonderwijs nog redelijk nieuw in Nederland. En waar natuuronderwijs aangeboden wordt, krijgen de kinderen op die scholen natuuronderwijs uit een boek.

Wij helpen basisscholen en kinderdagverblijven met het vergroenen door middel van een cursus en bijbehorende workshops. Het doel van het buitenlokaal is: alle kinderen naar buiten!

Wij bieden een actief lesprogramma voor een hele lesdag buiten, die het onderzoekend leren bij kinderen optimaal ontwikkelen. Daarbij geven we de leerkracht ook handvatten voor korte lesmomenten buiten, om morgen al te kunnen beginnen.

Wil jij ook buiten leren, neem contact met mij op.

Het Buitenlokaal is opgezet in samenwerking met Nienke van de Berg van Studio Raap.

Tarieven

Iedere training is maatwerk. Wij stellen graag in samenwerking met u een passend voorstel op.

Vraag naar de mogelijkheden via info@bij-jolien.nl